Već i vrapci na grani znaju da ja volim raditi s mljevenim mesom....S njim se može napraviti milijon kombinacija-ovo je jedna iz novog broja "hrana i vino"s mojim malim izmjenama....Sve što je zapečeno sa sirom mora biti dobro,zar ne???A kad se tu još nađe i mesa...??!!!
Sastojci:
50 dag mješanog mljevenog mesa
4 v.ž krušnih mrvica
4 jaja
1 luk srednji
80 ml vrhnja za kuhanje
sitno sjeckani peršin
15 dag ribane mozzarelle ili feta sira
1/2 v.ž kopra
ulje
sol,papar,vegeta
Priprema
1.
Napravimo nadjev od ribane mozarelle(ili izmrvljenog feta)sira,slatkog vrhnja i 2 jaja. Obje kombinacije sam isprobala i obje su dobre(mogla bi se staviti i gauda,a slatko vrhnje zamijeniti kiselim ali čvrstim da nebude prerijetka smjesa)
2.
Umiješamo jednoličnu smjesu od sitno sjeckanog luka,mljevenog mesa,kopra,krušnih mrvica,2 jaja,sitno sjeckanog peršina,soli,papra i malo vegete.
3.
Od ove smjese napravimo 8 okruglica i u svakoj napravimo udubljenje.Stavimo u tepsiju premazanu uljem i pečemo oko 30 minuta na 220 stupnjeva.
4.
Izvadimo iz pećnice pa udubljenja napunimo s pripremljenim nadjevom i vratimo u pećnicu na još 10 minuta na istoj temperaturi.
5.
Pečene poslužimo uz prilog po želji;krumpir,rižu ili slično.
0 komentari:
Objavi komentar