četvrtak, 21. svibnja 2015.

Bongatsa


Sastojci

6 listova za savijače
4 jaja
1 litra mlijeka
2,5 dcl griza
2,5 dcl šećera
100 grama maslaca ili margarina
(rastopljenog)
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
limunova korica

Priprema

1. Pjenasto izmješajte jaja sa šećerom.
2. Zakuhajte mlijeko pa u njega dodajte jaja sa šećerom, prokuhajte 2.3 min. pa dodajte
griz.
3. Kuhajte dok se krema ne stisne, pa dodajte ekstrakt vanilije i naribanu limunovu koricu.
4. List za savijaču premažite maslacem pa slažite 3 lista jedan na drugi u tepsiju veličine
20x30 cm.
5. Premažite skuhanim grizom pa složite ostala tri premazana lista po grizu.
6. Višak listova sa strane odrežite.
7. Pecite na 170 stupnjeva dok ne dobije boju. Pošećerite.

0 komentari:

Objavi komentar