utorak, 26. svibnja 2015.

PROLJETNA TORTA SA JAGODAMA BEZ PEČENJA GOTOVA ZA 20 MINUTA


Lagana,pjenasta i nježna...

Sastojci
300gr degestive keksa
160gr maslaca
300gr jagoda
Krema:
220gr kondeziranog mljeka(zaslađeno)
100gr krem namaza
500ml vrhnja za slag
2čepa arome vanilije
1/2kasike želatine

3kasike hladne vode
ljesnjaka mljevenih


Priprema


Kekse samljeti,a maslac otopiti pa sve zajedno izmjesati i utisnuti u kalup.Ostaviti u hladnjak dok pripremamo kremu.
Jagode narezati na ploske pa staviti na podlogu od keksa.

Za kremu izmjesati kondezirano mljeko i krem namaz,pa mikserom mutiti dok se izjednači.

Posebno umutiti vrhnje za slag.Dodati u smjesu kondeziranog mljeka i krem namaza pa dodati i aromu vanilije.
Žealatinu razmutiti u hladnoj vodi i ostaviti da nabubri oko 5-10 min.U mikrovalnoj je lagano otopiti i mjesajući kremu dodavati želatinu i mutiti jos dok se ljepo ujednači.

Kremu izliti preko jagoda i posuti sa ljesnjacima i ostaviti u hladnjak par sati.

PosluživanjeU kremu sam dodala pola želatine jer volim da je kremastija,pjenasta,ako vi volite čvrscu dodajte čitavu želatinu.Secer nisam stavljala jer je kondezirano mljeko zasladeno.
Izvor. www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar