utorak, 26. svibnja 2015.

NIKAD BRŽA I UKUSNIJA BAKLAVA EMILI ZA POLA SATA



Kad poželite baklavu, a svi znamo da treba za nju malo više vremena i materijala, e onda napravite ovaj kolač, po okusu kao da jedete baklavu a gotov za najviše pola sata.
Sastojci

 4 jaja
 2 šalice šećera
 1 šalica ulja
 1 šalica mlijeka
 1 šalica griza
 1 šalica oštrog brašna
 2 šalice mljevenih oraha

Preljev:

 1/2 l vode
 2 šalice šećera
Priprema

Pjenasto izmješati jaja sa šećerom pa dodati ostale sastojke. Uliti u tepsiju i peći oko pola sata.

Vruć kolač preliti sa preljevom koji napravimo tako da prokuhamo vodu sa šećerom dok se šećer ne rastopi.
Posipati mljevenim orasima.
(ja sam pravila u pola smjese pa je ispala malo tanja)
Šalica je od 2 dcl.

0 komentari:

Objavi komentar