četvrtak, 14. svibnja 2015.

Kremasta ananas-kivi torta


Sastojci

Za koru:

3 belanaca
3 kašike šećera
1 kesica pudinga (slatka pavlaka)
1/2 žumanca

Za fil:

750 ml soka od ananasa
10 žumanaca
1 kesica pudinga od vanile
3 kašike gustina
250 g margarina ili putera
8-10 kašika šećera

I još:

1 korpica (1 kg) kivija
1 konzerva ananasa - komadići

Priprema

Umutiti belanca sa šećerom dobro pa dodati 1/2 žumanca i kesicu pudinga (prilikom stavljanja pudinga ne mutiti mikserom nego blago izmešati varjačom). Ovako peci cetri kore. Peći 15 minuta na 180 C. Dimenzije pleha: 35x25 cm. Fil: Staviti na vatru 700 ml soka da provri. U drugom sudu sastaviti žumanca, vanilu, gustin, šećer, i 50 ml soka od ananasa. Kada sok provri u mlazu sipati sastavljen fil i kuvati dok se ne zgusne. Skloniti fil sa vatre i prohladiti u prohladjen fil dodati umućen margarin ili puter. Filovati: Kora poprskana sokom od ananasa 4-5 kašika fila seckani ananas, opet tanki sloj fila, pa kora poprskana sa sokom od ananasa pa fil, pa kivi isečen na kolutove pa tanki sloj fila, pa opet kora poprskana sa sokom od ananasa pa sloj fila opet ananas pa sloj fila pa kora. Odozgo filovati šlagom.

Savet:

Žumanac dodajemo u koru da kora bude mekana i prozračna da ne bude gumenasta.

0 komentari:

Objavi komentar