srijeda, 27. svibnja 2015.

Kapri torta


Sastojci

Kora x2
6 kom bjelanaca
među prstima soli
300 gr šećera
1 kašika sirćeta ili soka od limuna
1 kesica vanilin šećera
2 kašike gustina

Žuti fil
12 kom žumanaca
12 kašika šećera
4.5 dl mlijeka
3 pudinga od vanilije
300 gr margarina

Jagodasti fil
400-500 gr jagoda (iz zamrzivača)
3 kom pudinga od jagode
4 kašike šećera

Šlag
2 kesice šlag pjene
2-2.5dl mlijeka

Priprema
1. 6 bjelanca pjenasto umutiti sa soli,dodati šećer vaniliju i sirće te mutiti bar desetak
minuta. Na kraju dodati gustin te ga ručno umijesiti. Peći u plehu od rerne koji treba
prethodno obložiti pek papirom i malo uljem podmazati. Rernu zagrijati na 200
stepeni,ubaciti koru,te nakon desetak minuta smanjiti temperaturu na 150 i koru sušiti
još sat i po. Umutiti i ispeći još jednu takvu istu koru i svaku prepoloviti da se dobiju
četiri.
2. Žumanca umutiti sa šećerom i skuvati na pari pa ohladiti. Puding od vanilije skuvati
bez šećera i ohladiti. Posebno umutiti margarin pa spojiti sa ohlađenim filovima.
3. Ocijediti jagode od soka i odvojiti.U sokić dodati vodu, da bude 6 dl. Staviti na
vatru,dodati šećer i skuvati tri pudinga od jagode.Odmah dodati i isjeckane jagode i
neka kratko prokuva,do fine gustine. Ohladiti fil,ali ne da bude leden,nego mlak da se
može razmazivati po filu a da ga ne otopi.
4. Filovati tortu: Kora+žuti fil+jagode i tako do kraja. Na zadnju koru sam stavila samo žuti
fil i njim obložila tortu sa strane.
5. Tortu ukrasiti šlagom...ako želite a to je već po izboru... Ja sam šlag umutila sa

jogurtom,trebalo je da dodam želatin,ali sam odustala,pa sam dodala slatku pavlaku,pa
se ta kombinacija ispostavila super mmmm :))

0 komentari:

Objavi komentar