nedjelja, 10. svibnja 2015.

FANTAZIJA OD TORTE SA KEKSOM BEZ PEČENJA

Kad vam treba nešto na brzinu a ukusno....ovo je idealno
Sastojci

Petit Beurre keks*
Kava s mlijekom **
Kap ruma
Krema Vanilija

500 ml mlijeka
1 kesica puding vanilija
150g šećera
1 vanilin šećer
2 žlice gustina
125g margarina za kreme
Krema Čoko/Lješnjak

500 ml mlijeka
1 puding dolcela premium nougat ***
3 žlice šećera
2 žlice gustina
100 g noisette čokolade ****
125g margarina za kreme
Priprema

Krema od vanilije:
Stavit kuhat 350 ml mlijeka.
U 150ml pomiješat puding, gustin, šećer, vanilin šećer. To dodat u vrelo mlijeko i kuhat uz stalno miješanje dok ne prokuha.
Makni s vatre, OHLADI.
Margarin sobne temperature izradi mikserom i dodat u hladnu kremu.
Krema lješnjak/čokolada.
Stavit kuhat 350ml mlijeka.
U 150ml mijeka pomiješat puding, gustin, šećer.
To dodat u vrelo mlijeko, kuhat uz stalno miješanje dok ne prokuha. Kremu maknit s vatre i dodat čokoladu, dobro promiješat i ostavit da se ohladi u hladno dodat izrađen margarin.

Skuhat kavu ( po želji ...ja volim da se kava jedva osjeti).
Slaganje:
Namoči petit kekse u kavu i posložit ih na tacnu (ja sam ispod svakog keksa stavila mrrrvicu kreme da mi ne bježi s tacne dok mažem kremu na njih).
E sad možete slagat tako da na jedan sloj keksa namažete kremu vanilija, pa stavite drugi red keksa i namažete kremu od čokolade...itd...dok ima kreme.
Ili možete (kao ja) namazat najprije cijelu kremu vanilije pa kremu od čokolade.
Torta je najbolja kad odstoji preko noći.
Posluživanje

* Potrošila sam ravno 99 komada petit keksa.
U jednom redu ih imam 9 a ima 11 redova (nemorate se držat ovih mjera, sve zavisi koliko ćete debelo mazat kremu, tako da se može desit da vam ode manje ili više keksa ...a i ja sam htjela da mi bude jako visoka (8cm)).
**Ja nevolim da se kava jako osjeti tako da sam ja na 250ml vrele vode dodala dvije žlice kave i to zakuhala. kad se kava prohladila preselila sam je u veću posudu i ulila oko 500ml hladnog mlijeka, i malo ruma.
***Puding nemora bit dolcela premium nougat, može i obični čokoladni, ja volim ovaj okus lješnjaka u pudingu.
****Ni čokolada ne mora bit noisette, može obićna mliječna ili za kuhanje, po želji.
***** Torta je premazana običnim šlagom iz kesice u koji sam dodala 1 red (otopljene) čokolade za kuhanje.
******Za ukras (Ove male cvjetiće/zvjezdice...ako nekog zanima:))):
Ganache:
300ml slatkog vrhnja sam ugrijala do vrenja prelila preko 250g čokolade za kuhanje i dodala veliku žlicu meda.
To dobro ohladit (NE MIKSAT, nema potrebe) i s tim sam ukrasila tortu.

0 komentari:

Objavi komentar