ponedjeljak, 11. svibnja 2015.

Cheesecake Stracciatella! Bez pečenja i za 20 min!


...neodoljiv…

SASTOJCI

PODLOGA

350 g keksa integralnih ili po zelji

150 ml cokoladnog mlijeka (ili obicnog)

KREMA

500 ml vrhnja za slag

3 slagfixa (ucvrscivaca za slag)

2 vanil secera

500 g svjezeg posnog (ili drugog) sira

150 g cokolade za kuhanje

50 g (ili vise) secera ili sladila po zelji

PRIPREMA

Kekse nakidati ili samljeti, preliti toplim mlijekom i rukama sjediniti smjesu. Kako nisu sve vrste keksa iste, po potrebi dodati jos mlijeka ili keksa. Pleh velicine 24 cm namazati s maslacem ili drugom masnocom i ravnomjerno vlaznim rukama utisnuti smjesu.

Vrhnje i slagfix istuci u cvrsti slag. Umijesati sir, van. secer, secer i jas kratko izmiksati da se sve lijepo poveze.

Cokoladu nozicem istrugati i lagano umijesati u smjesu. 50 g ostaviti za posipati (moze i veca kolicina). Staviti u frizider na 2-3 sata, zatim narezati i uzivati. Kremica je pogodna i za razne biskvite.

0 komentari:

Objavi komentar