ponedjeljak, 2. ožujka 2015.

ZAPEČENI HLEB SA BELIM LUKOM NEVEROVATNOG LEPOG UKUSA OBAVAZNO PROBAJTE




100 gr putera, omekšanog na sobnoj temperaturi
3 glavice belog luka
2 supene kašike maslinovog ulja
vekna hleba 400gr
2 supene kašike iseckanog peršunovog lista
200 gr izrendanog tvrdog sira (najbolja varijanta – parmezan)
prstohvat soli

Priprema:


1. Izvadite maslac (puter) iz frižidera da omekša na sobnoj temperaturi
2. Odsecite vrhove glavica belog luka tako da se vide vrhovi svakog čena. Na tepsiju stavite papir za pečenje a na njega aluminijumsku foliju. Na foliju stavite glavice belog luka i poprskajte ih maslinovim uljem. Pecite u rerni pola sata na 200 stepeni.
3. Kada se luk ohladi istisnite čenove iz ljuske i krupno naseckajte.
4. Narendajte sir i naseckajte peršun. Pomešajte peršun, luk, sir i so sa puterom.
5. Isecite hleb na kriške i svaku krišku premažite predhodnom smesom.
Zapecite u zagrejanoj (na 250 stepeni) rerni 3-4 minuta.

Prijatno!

GOTOVE DOK TREPNEŠ IDEALNE ZA BRZI RUČAK: MINI PIZZE BEZ UPOTREBE DIZANOG TIJESTA

Brze, mekane, i bez potrebe dizanja tijesta :) Sastojci Tijesto: 600 g brašna 1 prašak za pecivo 10 g svježeg kvasca pola žličice šećera pola žličice soli 50 g masti ili omekšalog maslaca 100 ml kiselog vrhnja ili jogurta 250 ml vode 2 jušne žlice maslinovog ulja Nadjev: 200 g šunke, sušene vratine ili sl.

0 komentari:

Objavi komentar