četvrtak, 26. ožujka 2015.

Vanila torta sa lešnicima


Sastojci:

– belanca 12
– šećer 12 kašika
– brašno 4 kašike
– mleveni keks 8 kašika
– rendana čokolada 100 grama
– prašak za pecivo 1
– žumanca 12
– šećer 200 grama
– puding od vanile 2
– mleko 1 litar
– margarin 250 grama
– mleven keks 150 grama
– mleven pečen lešnik 100 grama
– šlag od vanile 300 grama



Uputstvo za pripremu:

Umutiti 6 belanca sa 6 kašika šećera u čvrst sneg. Zatim dodati 2 kašike brašna, 4 kašike mlevenog keksa, 50 grama rendane čokolade i pola praška za pecivo. Lagano izmešati da se masa lepo ujednači. Izručiti masu u veliki pleh i peći na 180 stepeni dok blago ne porumeni. Gotovu koru preseći po dužini. Postupak ponoviti tako da se dobiju 4 korice. Fil- žumanca i puding razmutiti u 100 ml mleka, te zakuvati u preostalom mleku zaslađenom sa 200 grama šećera. Ohlađeni fil umutiti sa margarinom, pa dodati mleveni keks. Tortu filovati- kora, fil, mleveni lešnici. Ukrasiti šlagom i preostalim mlevenim lešnicima.

0 komentari:

Objavi komentar