četvrtak, 26. ožujka 2015.

Stanglice sa kackavaljem



Brze i ukusne stanglice ili pereci…gric, gric, gric!:)

Sastojci
500 g mekog brasna
250 g margarina
100 + 50 g kackavalja (trapist, gauda…)
1 ravna kasicica soli
1 prasak za pecivo
1 zumance
malo mleka
Priprema

Zamesiti srednje meko testo od navedenih sastojaka ( u testo staviti 100 g narendanog kackavalja, a preostalih 50 g upotrebiti za posipanje).

Razviti koru debljine 0, 5 cm, premazati blago ulupanim belancetom, viljuskom “izgrebati” testo i posuti naribanim kackavaljem (trapistom, gaudom, ili sl.), slika .

Tockicem seci na stanglice, i redjati u podmazan pleh.

Peci na 200 C oko 20-tak minuta, dok ne dobiju finu boju.
Od istog testa se mogu modlicom praviti i perece, premazati jajetom i posuti sa malo susama ili kima.:)))

Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar