petak, 20. ožujka 2015.

NOVA ALI MNOGO UKUSNIJA:Ferrero Rocher torta

Ukusna torta koju priprema moja prijateljica i uvijek me oduševi. Prava čokoladna bomba!


Sastojci:

Prvi sloj

300 gr nougat napolitanki
150 gr lješnjaka
200 gr Nutelle



Drugi sloj

500 gr mascarpone sira
400 gr Nutelle
100 gr nougat napolitanki
200 gr lješnjaka

Treći sloj

300 gr Nutelle
10 Ferrero Rocher čokoladica

Način pripreme:

Lješnjake popržite u suhoj tavi dok ne zamirišu.
Ogulite ih i sameljite.
U multipraktiku sameljite napolitanke i pomiješajte sa lješnjakom i Nutellom.

Utisnite u kalup za tortu i ostavite da se ohladi.
Ostatak samljevenih napolitanki pomiješajte sa lješnjakom, mascarpone sirom i Nutellom.
Dobro promiješajte pa premažite prvi sloj.
Preostalu Nutellu otopite kratko u mikrovalnoj pećnici pa premažite njom tortu.
Prepolovite Ferrero čokoladice i poredajte po torti.

Izvor:  www.domacica.com

0 komentari:

Objavi komentar