Recept posvećujem dragoj Herbaxxx - dobitnici druge nagrade u igrici. Veseli
me što smo se ovom prilikom i malo bolje upoznale, a nadam se i daljnjem
druženju ;)Hvala Herbaxxx i ostalima na sudjelovanju u igrici, lijepo smo se
zabavile ;)
Autor: MASATERA
Sastojci
Punjenje:
50 dag miješanog mljevenog mesa
2-3 žlice ulja
1 manja glavica luka
1 režanj češnjaka
3 dag nasjeckanog svježeg peršina
origano
1 jaje
Preljev:
1,5 žlica otopljenog maslaca
1,5 žlica brašna
3,5 dl mlijeka
1 žumanjak
5-6 dag naribanog parmezana
2 žlice koncentrata rajčice
sol
papar
Ostalo:
8 velikih krumpira
origano
Priprema
1. Krumpire dobro oprati pa staviti kuhati 15 minuta da budu na pola kuhani.
2. Za vrijeme dok se krumpir kuha, popržiti sitno nasjeckan luk i češnjak na vručem ulju.
Dodati mljeveno meso pa pržiti dok se meso počne odvajati na sitne grudvice, dodati
rajčicu, peršin i maknuti s vatre.
3. Za preljev, popržiti brašno na maslacu, lagano dodati mlijeko pa miješati da se ne
stvore grudvice. Malo prokuhati pa maknuti s vatre, dodati žumanjak i ribani parmezan
te dobro izmiješati.
4. U mljeveno meso dodati dvije žlice preljeva i dobro izmiješati, dodati jaje pa isto tako
dobro izmiješati.
5. Uključiti pećnicu da se ugrije na 200 st.C.
6. Procijediti krumpire, prerezati svaki na pola, večom žlicom izdubiti polovine i složiti ih
na veliku tepsiju. Polovine krumpira puniti sa 2-3 žlice punjenja pa svaki preliti sa 2
www.coolinarika.com
Zapečeni punjeni krumpir
žlice preljeva, posuti origanom i staviti u zagrijanu pećnicu na pola sata.
Posluživanje
Krumpiri se jedu sa korom, a najlakše ga je jesti rukama - gristi kao namazanu fetu kruha :)
tako da je pogodan i kao snack. Zasitan je te mu u prilog nije potrebno ništa osim
krastavaca ili neke salate :) Ovo je prerađen recept iz jednog starog časopisa.
0 komentari:
Objavi komentar