nedjelja, 17. siječnja 2016.

Torta s lješnjacima i bijelom čokoladom


:) preefina tortica
Autor: Majasweetcake


Sastojci

BISKVITI
9 bjeljanjaka
12 žlica šećera
12 žlica prženih i mljvenih
lješnjaka
3 žlice brašna
1,5 prašak za pecivo

KREMA 1
0,7 dcl mlijeka
10 žlica šećera
2 burbon vanil šećera
9 žumanjaka
8 žlica gustina
2 žlice brašna
80g margarina za kreme
100g bijele milka čokolad
1,5 dcl vrhnja za šlag

KREMA 2
3,5 dcl vrhnja za šlag
2 žlice šećera u prahu

OSTALO
100g prženih sjeckanih lješnjaka
200g bijele milka čokolade

Priprema
1. BISKVITI Izmutiti 3 bjelanjka postepeno dodavajući 4 žlice šećera. U čvrst snijeg žlicom
umješati 4 žlice lješnjaka, pola praška za pecivo i 1 žlicu brašna. Peći u okruglom
kalupu 24cm na 180°C dok biskviti ne porumeni. Ponoviti postupak još 2 puta. Trebaju
biti 3 biskvita.
2. KREMA 1 Staviti kuhati 0,5l mlijeka sa 10 žlica šećera i 2 burbon vanil šećera. U ostala
2 dcl mlijeka izmješati 8 žlica gustina, 2 žlice brašna i 9 žumanjaka. Kada prethodno
mlijeko zavri umješati drugi dio smjese i mješati dok se ne zgusne. Kada se zgusne
skinuti s vatre i dodati 100g bijele čokolade i mješati dok se ne rastopi. Ostaviti da se
dobro ohladi. Kada se krema ohaladila dobro izraditi 1,5dcl vrhnja za šlag i mikserom
umješati u kremu. Zatim dodati i 80g margarina koji je stajao na sobnoj temperaturi.
3. KREMA 2 Izraditi mikserom vrhnje za šlag s 2 žlice šećera u prahu.
4. SLAGANJE 1. biskvit, krema 1, krema 2, posipati prženim sjeckanim lješnjacima 2.
biskvit krema 1, krema 2, posipati prženim sjeckanim lješnjacima 3. biskvit, krema 2
5. DEKORACIJA Istopiti 200g bijele čokolade, otopljenu čokoladu istresti na papir za

pečenje i raširiti ga. Staviti u frižider da se malo ohladi te onda rezati na jedno 6 cm
visine koliko vam već treba. Ostatak kreme1 namazati okolo torte i poljepiti pločice
čokolade. Gore posipati lješnjacima.









0 komentari:

Objavi komentar