četvrtak, 21. siječnja 2016.

ŠNICLE U UMAKU! ….RECEPT KOJI SAM NAUČILA OD MAME…




SASTOJCI
1/2 kg šnicli ( TELETINA)
4 žlice brašna
1 žlica mljevene slatke paprike
maslinovo ulje
sol, papar
vegeta
1 kom češanj češnjaka
voda

PRIPREMA
1.
šnicle posolimo i dobro popaprimo, začinimo vegetom
2.
u tanjuru izmješamo brašno i crvenu papriku
3.
svaku šniclu samo sa jedne strane dobro umočimo u pripremljeno brašno
4.
na zagrijeno maslinovo ulje stavljamo peći šnicle, važno je da šnicle stavimo peći tako da ona strana koju smo umočili u brašno stavljamo prvu tako da se zapeče
5.
kad su se šnicle zapekle s jedne strane okrenemo ih na drugu stranu i još malo pečemo
6.



kad su se zapekle sa obadvije strane, šnicle zalijemo s vodom tako da ih voda prekrije i dodamo cijeli češnjak, važno je da šnicle više ne okrećemo
7.
s vremenom će voda polako ispariti a oko šnicli će se stvoriti fini umak


DOBART TEK
p.s. ja sam uz to poslužila njoke i zelenu salatu, ali ide odlično i riža ili pire krompir
Posluživanje
Ako želite možete dodati pred kraj umak od vrganja, ja sam koristila Uncle Bens – kremasti s vrganjima, odlično paše!

0 komentari:

Objavi komentar