subota, 2. siječnja 2016.

Recept za prirodni antibiotik koji liječi kašalj, probavne tegobe, infekcije, reumu i akne


Ako volite hren, sigurno vam je poznat onaj osjećaj kada uzmete zalogaj svježe narendanog hrena – vatrena vrelina koja tjera suze na oči, a izbija dah iz pluća. Njemci vole da kažu da hren provjetrava duh, a mi vam donosimo načine da ga iskoristite u službi zdravlja.

Vjerovali ili ne, ren sadrži dvostruko više vitamina C od limuna. Pored njega, bogat je i vitaminom B i raznim mineralima poput kalijuma, kalcijuma, gvožđa, magnezijuma, fosfora i silicijuma.

Sirup od rendanog rena s medom, propolisom i sjemenom anisa preporučuje se kao jedan od najboljih prirodnih sirupa za liječenje plućnih bolesti.

Hren podstiče rad žuči, jetre, gušterače, crijeva i želuca. Pomaže protiv bolesti mokraćnog sistema i bubrežnih kamenaca, ublažuje bol kod reume i artritisa, pročišćuje kožu.

Recept

U svježe narendani ren dodajte malo jabukovog ili vinskog sirćeta i malo meda, pa nekoliko puta na dan uzimajte po jednu kašičicu.

Potrebni sastojci: 1 kašičica svježe rendanog hrena, 1 kašičica iseckanog luka, 5 kašika vode, 5 čajnih kašičica meda.

Priprema: Pomhešajte hren s medom, dodajte luk i vodu pa dobro promješajte. Kratko prokuvajte pa ohladite. Uzimajte nekoliko puta na dan po jednu kašičicu.

Obloga za reumu i artritis

Stavite svježe narendani hren u pamučnu tkaninu i položite na bolno mjesto tako da je platno u dodiru s kožom. Uklonite oblog kad osjetite žarenje, jer hren može na koži da izazove plikove i opekotine. Prije i nakon stavljanja obloga dobro je lagano namazati kožu maslinovim uljem.

Sirće od hrena protiv akni

100 g rendanog hrena stavite u teglu i prelijte s 1 litrom voćnog sirćeta. Ostavite da se namače 10 dana, a potom procijedite tečnost. Ovo sirće koristi se razblaženo s vodom za uklanjanje bubuljica i akni. Tečnost možete naneti na akne vatom, a nakon 10 minuta isperite mlakom vodom.

dnevno.rs

0 komentari:

Objavi komentar