Sastojci:
1 casa gustog jogurta (200ml)
2 jaja
1 paket praska za pecivo
1 kasicica soli
100ml ulja (ja sam koristila maslinovo)
1,5-2 case brasna
Priprema:
U dubokoj posudi dobro umutiti jogurt sa jajima i uljem. Zatim dodati prasak za pecivo,so i brasno. Za pocetak stavite 1,5 casu brasna,ako smjesa bude rijetka dodajte jos malo…mada je meni 1,5 bila dovoljna. Smjesa treba da je pomalo gusta. Sastojke dobro umutiti.
Neku neljepljivu (keramicku ili teflonsku) tavu razmazite sa jako malo ulja i zagrijte,te dodajte po jednu kasiku smjese. Kada se ustipci ispeku sa jedne strane okrenuti ih da se ispeku i sa druge strane. Sve raditi na srednjoj vatri.
Posluživanje:
Odlicno se slazu uz dorucak. Moj sin ih voli sa kajmakom ili jajima.
Izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar