Sastojci:
Za biskvit:
-5 jaja
-80 g šećera
-50 g Pšeničnog oštrog brašna
-17 g kakaa
-1 Prašak za pecivo
Za kremu:
-5 jaja
-100 g šećera
-150 g čokolade
-1 Vanilin šećer
-200 g maslaca
-100 g mljevenih badema
-2 žlice ruma
Za nadjev:
-1 kg banana
-1 žlica limunova soka
Priprema:
Jaja pjenasto izmiješajte sa šećerom, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom te lagano promiješajte.
Pripremljenu smjesu izlijte u lim (vel. 40×32 cm) obložen pek papirom i pecite u pećnici zagrijanoj na 170°C 18 minuta.
Pečeni biskvit s pek papirom zarolajte i ostavite neka se ohladi.
Za kremu, jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte i kuhajte na pari uz stalno miješanje, na kraju dodajte natrganu čokoladu i miješajte toliko dugo dok se sva čokolada ne otopi.
U ohlađenu kremu dodajte izrađeni maslac, dobro promiješajte i na kraju umiješajte bademe i rum.
Oguljene banane poprskajte limunovim sokom, biskvit odmotajte, skinite pek papir, premažite ga većim dijelom kreme i uz jedan rub poslažite dva reda banana.
Biskvit zarolajte u roladu i izvana premažite preostalom kremom.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar