petak, 20. studenoga 2015.

Moskva šnit torta


Sastojci

Za kore 2x :
-8 kom belanaca {ako su jaja malena onda stavite 9}
-8 kasika secer
-10 kasika mleveni orasi
-3 kasike peceni pa mleveni lesnjaci
-1 kasika brasno

Za fil :

-16 kom zumanaca
-16 kasika secer u prahu
-250ml mleko
-3 kasike brasno
-1 kasika gustin
-3 pak vanilin secer
-250gr puter
-500ml slatka pavlaka {1/3 za fil}
-300-350gr ociscene visnje
-350gr breskve iz kompota
-150gr seckani lesnjaci i orasi zajedno
-3 pak slag pena
-350ml mleko za slag penu
Priprema

Za moju varijantu pecemo dve kore u velikom plehu od rerne.Kad se ohlade seku se na pola tako da dobijamo 4 kore .Umutimo belanca sa secerom dok se secer rastopi,iskljucimo mikser i dodamo promesane suve sastojke{orasi,lesnjaci,brasno }sjedinimo mesajuci kasikom.Pecemo u velikom plehu kojeg smo poremazali uljem i oblozili pek papirom.Pecemo na 190c oko 15min.Na isti nacin pripremamo i drugu koru.
Fil:

Na pari kuvamo umucena zumanca sa secerom u prahu .U posudi na vatri stavimo 200ml mleka da se kuva,u drugu manju posudicu sjedinimo gustin i brasno sa 50ml mleka pa kuvamo u mleko koje vri na uobicajeni nacin.Skuvani krem sjedinimo sa kuvanim zumancima ,dodamo vanilin secer pa stavimo da se hladi.Sve ovo moze da se kuva i odjednom na pari ali treba biti jako pazljiv da zumanca ne zagore.U vecu posudu umutimo puter pa sjedinimo sa ohladjenim filom .

U drugu posudu umutimo i slatku pavlaku pa 1/3 umucene pavlake dodamo u fil i mesamo da se lepo sjedini.Stavimo fil u frizider dok pripremamo druge sastojke.
Mozda je trebalo da stavim odmrzavanje i cedjenje visnje kao prvi korak ,znaci  ocedjene visnje naseckajte .Naseckajte i breskve iz kompota i na kraju naseckajte pecene lesnjake i orasi.

Slaganje torte:

Na tacnu stavimo prvu koru,premazemo sa 1/4 fila,na fil poredjamo naseckane visnje{ostavimo malo}na visnje premazemo umucenom pavlakom i poravnjamo,stavimo drugu koru,nanosimo drugu 1/4 fila pa preko njega stavimo naseckane breskve{sacuvamo malo breskvice}opet premazemo pavlakom,stavimo trecu koru,nanosimo trecu cetvrtinu fila i preko njega stavimo visnje i breskve koje smo sacuvali i bogato pospemo naseckanim lesnjacima i orasima,premazemo pavlakom i stavimo poslednju koru,preostalim filom premazemo celu tortu.

Za premazivanje i dekoraciju ja sam umutila dodatno 3 slag pene .Savet za fil i umucenu slatku pavlaku: kasikom obelezite fil na 4 dela a pavlaku na 3 dela kako bi imali od svega ravnomerno koliko vam treba.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar