nedjelja, 1. studenoga 2015.

Bele kocke i štangle sa lešnik karamelama




Kolač inspirisan rozen tortom.


SASTOJCI:

200 g šećera
160 g margarina za kolače
100 g mlečnih lešnik karamela
50 g mleka
150 g mlevenog keksa
1/2 pakovanja kora za rozen tortu

ZA GLAZURU:

100 g šećera u prahu
1 – 2 supene kašike tople vode
1 kašičica ulja
par kapi limunovog soka


PRIPREMA:

Staviti u šerpicu šećer, karamele, margarin, mleko i otopiti na tihoj vatri. Dodati mleveni keks i dobro sjediniti.
Pakovanje kora za rozen tortu preseći na pola.
Na odgovarajuću tacnu stavljati koru po koru i svaku mazati vrućim filom dok ne upotrebite sav materijal, ali poslednju koru ne mazati filom. Pritisnuti nečim teškim i ostaviti da se ohladi.
Sada umutiti glazuru od šećera u prahu, tople vode, ulja i limunovog soka. Mutiti žicom dok se šećer ne otopi i ovom glazurom preliti kolač.
Kada se glazura stegne seći na kocke ili štangle po želji i poslužiti. Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar