petak, 18. rujna 2015.

Vežba „Zlatni petao stoji na jednoj nozi“ – jednostavan način da sprečite ozbiljna oboljenja.



Kada se bolest razvija, stručnjaci traicionalne kineske medicine veruju da je u pitanju poremećaj ravnoteže između elemenata jina i janga, odnosno da su izgubljene veze i harmonija, između unutrašnjih organa.

Nije lako to razumeti, naročito ako ne posedujete znanja u kineskoj medicini. Nemaju svi želju da  proučavaju tu teoriju, ali zaista žele da razumeju da li postoji jednostavan način da se  povrati ravnoteža i harmonija.

U arsenalu kineske medicine postoji jednostavan i zaista efikasan način, koji se zove vežba „Zlatni petao stoji na jednoj nozi“.

Izvođenje ove vežbe pomaže da se fokusirate i izbavite od rasejanosti. Krv se spušta u oblast donjih ekstrimiteta, što ima pozitivan efekat kod hipertonije, dijabetesa, osteoporoze, radikulitisa, kod simptoma atrofije cerebeluma i drugih oboljenja.

Ova vežba je, takođe, efikasna kod glavobolja, vrtoglavica, zujanja u ušima, gubitka ravnoteže. Redovno obavljanje ove vežbe ima veoma pozitivan efekat za ljude koje imaju problema sa hladnim ekstremitetima.

Ova metoda leči uzrok bolesti, takođe savršeno jača imuni sistem organizma. Izuzetno pojačava samopouzdanje i obnavlja emocionalnu ravnotežu čoveka.

Kako raditi vežbu:


Dakle, zatvorite oči, ruke slobodno spustite duž tela, podignite jednu nogu i stojte u ovom položaju nekoliko minuta.

Neophodan uslov – ne otvarajte oči. U ovom slučaju, vid vam neće pomagati održavanju ravnoteže, što mobiliše mozak na uspostavljanje raznoteže i balansa u unutrašnjim organima, u cilju zadržavanja ukupne ravnoteže tela.

Ako se odlučite za ovu vežbu, počnite sa nekoliko sekundi za svaku nogu, i polako povećavajte vreme stajanja do nekoliko minuta. Vežba nije teška, i možete je izvoditi svako jutro, nakon buđenja.

Ovu vežbu je teško preceniti, jer, ne samo da pomaže u sprečavanju ozbiljnih oboljenja, nego,  takođe, ima pozitivan efekat na postojeća oboljenja.

0 komentari:

Objavi komentar