petak, 18. rujna 2015.

MENI JE OVO RECEPT ZA NAJBOLJE KRAFNE NA SVIJETU


Sastojci
1 kg brašna
2 jaja
1/2 l mlijeka
1,5 dcl mlake vode (za kvas)
1,5 kocka kvasa (svježeg)
još malo(po potrebi) brašna ( za formiranje kugle i razvaljati tijesto)
1 velika žlica ruma
1,5 male žličice soli


1,5 velike žlice šećera (za kvas)
1 vrecica vanil šecera
Ostalo :
po želji: šećera u prahu (za posipanje krafni)
1 l ulja (za friganje krafni
Priprema

1.
U veću plastičnu posudu stavimo brašno (ne sve odjedanput) i sol pa malo sjedinimo mikserom
2.
U sredini brašna napraviti malu rupicu u koju stavljamo rum, naribanu koricu limuna i naranče, jaja i vanil šećer
3.
Kvas sa šećerom i vodom pustimo da se malo digne
4.
Mikserom počnemo mutiti jaja ,vanil šećer i brašno te dodajemo uzdignuti kvas i mlijeko
5.
Tijesto dobro izradimo mikserom uz dodatak preostalog brašna
6.
Pustimo da se smjesa diže
7.
Kada se tijesto diglo ponovno ga malo izmiksamo i pustimo opet da se diže
8.
Kada se ponovno diglo izmiksamo još malo pa formiramo u kuglu uz dodatak što manje brašna
9.
Kuglu prebacimo na pobrašnjenu površinu pa je razvaljamo na debljinu 1 cm
10.
Modlicom za krafne ili pobrašnjenom čašom vadimo iz tijesta krugove koje pustimo da se još malo dižu
11.
Ulje treba biti vrelo pa u njega ubacujemo izrezane krugove
12.
Najprije ih pečemo sa jedne strane dok ne porumene a onda ih okrećemo na drugu stranu
13.
Pečene vadimo na papirnate ubruse koji će pokupiti višak masnoće i pustimo da se malo ohlade
14.
Malo ohlađene krafne punimo marmeladom ili čime poželimo
15.
Punimo ih špricom za ukrašavanje kolača na kojoj je tanki dugački nastavak
16.
Punjene premjestimo na tacnu kojoj ćemo ih servirati i posipamo šećerom u prahu
Dobar tek!!!


Posluživanje
Što se tiče bijelog prstena oko krafne prsten će nastati kada tijesto naraste na onom dijelu gdje je granica sa uljem…Dio tijesta će biti u ulju (u ulje prvo ide ona strana koja je bila okrenuta prema gore kada su se dizale) a dio će biti izvan… Na granici nastaje bijeli krug….
Od ove smjese meni je izašlo 22 veće krafne…

coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar