ponedjeljak, 6. srpnja 2015.

Tajna zetegnute i negovane kože: maska sa želatinom protiv bora.



Onima koji žele lepo i uvek sveže lice, kozmetičari širom sveta preporučuju da koriste masku sa želatinom. Ako raditi ovu proceduru redovno, vaša koža će u kratkom vremenu postati čista, glatka i zategnuta.

Želatin popunjava deficit kolagena u koži, koji se javlja sa godinama. Otklanja sitne borice, izbeljuje kožu, čini je baršunastom, i povećava cirkulaciju krvi.

Želatin, kao pomoćni sastojak, često se koristi u kozmetičkim salonima, za podizanje i zatezanje obraza i podbratka, a takođe, dodaje se u šampon, prave se maske za kosu sa efektom laminacije, ili se dodaje u sredstva za jačanje noktiju.

Glavna prednost želatinske maske je u tome što su za razliku od dugih kolagenih sredstava, molekuli želatina veoma mali i sa lakoćom produru u  kožu.

Predlažemo recept jedne od najboljih maski za lice od želatina, koju je već isprobala većina žena.

Recept podmlađujuće maske:

Sastojci:

2 supene kašike vode

1 kafena kašika želatina

2 kafene kašike izgnječene banane

Pomešajte vodu sa želatinom, ostavite desetak minuta da nabubri. Zatim dodajte pire od banane, i promešajte. Banana služi kao izvor vitamina i hranljivih materija, nežno hrani kožu, čineći je elastičnijom i zdravijom.


Kako primenjivati masku:

Maska se nanosi u ravnomernom tankom sloju na očišćeno lice, izbegavajući oblast oko očiju i usta.

Nakon nanošenja maske, opustite mišiće lica. Ostavite da deluje 20 minuta. Ispira se toplom vodom, masirajućim pokretima.

Masku možete koristiti 2-3 puta nedeljno. Uskoro ćete primetiti pozitivan rezultat na vašem licu u vidu čiste i negovane kože.

0 komentari:

Objavi komentar