petak, 17. srpnja 2015.

PALAČINKE SAM POHOVALA NA STO NAČINA AL KADA SAM DOBILA OVAJ RECEPT SVI DRUGI SU PALI U ZABORAV:NAJBOLJI POHOVANI PALAČINCE


Nesto sto me proslog ljeta odusevilo ...gledala sam dali postoji recept sa ovim punjenjem ali ga nisam pronasla...fantazija od palacinjaka,izvana hrskavi,a iznutra pjenasti...mmmm

Sastojci

kuhana pureća sunka
tvrdi sir po vasem izboru
kiseli krastavci
kiselo vrhnje-pavlaka ili kajmak
majoneza
za pohovanje
jaja i krusne mrvice
Priprema

1.
sto sitnije isjeckaj sunku,sir i k.krastavce
2.
dodaj majonezu i vrhnje pa sve dobro sjedini
3.
fil premazi po sredini palacinke,preklopi krajeve sa strane i urolaj...

4.
smotane palacinke umaci u izmucena jaja i lagano ih uvaljaj u mrvice,ne pritisi nego lagano valjaj da dobijes ljepu koricu
5.
lagano peci na nizoj temperaturi da ti ne izgore...da dobiju finu boju,a iznutra da se stope..mmm
6.
nisam pisala recept za tjesto jer svaka od vas ima nacin na koji pravi palacinke..kolicinu fila isto tako odredite same jer i ja radim odokativno
Izvor:  www.coolinarika.com

1 komentar:

  1. Da i ja poham palacinke,ali ih punim sa fasiranom puretinom,kiseli krastavci i podravac sir Meso isprzim sa lukom i kada se ohladi dodam zacine i ostalo,cak panirane zamrznem i po potrebi przim.

    OdgovoriIzbriši