srijeda, 27. svibnja 2015.

“Zlatna maska Indije”: 91 posto korisnika svih rasa oduševljeno je ovom maskom za lice!


Na tržištu postoji rijetko koji kozmetički proizvod koji ima ovako visoke preporuke i ocjenu 4,5 od 5. Biste li na svoju kožu stavili takav proizvod, znajući k tome da je potpuno prirodan i siguran?



Riječ je o maski koja daje sjaj koži i pohvaljena je za različita stanja kože, a najbolje djeluje na izbjeljivanje mrlja od prištića i uklanjanje akni koje muče mnoge od nas. Već nakon prve primjene korisnice su primijetile ljepši izgled svog tena, piše Atma.

Glavni sastojak ove maske je najzdraviji začin na svijetu – kurkuma.

Kurkuma se tisućama godinama koristi kao tretman ljepote u Indiji. Tradicionalni obred uljepšavanja mlade kurkumom naziva se haldi. Podrazumijevanje premazivanje dijelova tijela mlade s pastom od kurkume prije vjenčanja da bi joj koža imala prekrasan sjaj. Davno, kada su Rimljani čuli o čarima kurkume za ljepotu, zahtijevali su da se dostavi u Rim i uskoro je postao najvažniji tretman ljepote za Rimljanke.

Studije su pokazale da kurkuma smanjuje proizvodnju melanina u koži i također smanjuje neželjene dlake na tijelu.

Kurkuma pomaže u sprečavanju širenja infekcije nakon istiskivanja prištića, djeluje snažno antiupalno, uništava bakterije P.acne odgovorne za stvaranje akni, a zbog izbjeljujućih svojstava smanjuje ožiljke i hiperpigmentacije na koži.

Mrlja od prištića i samih prištića ponekad se zbilja teško riješiti i što je najgore više se ne podrazumijevaju samo u pubertetu, već i u kasnijoj dobi kada koža sporije zacjeljuje. Pozitivna strana kurkume je što nema nuspojave agresivnih sredstava za problematičnu kožu poput dehidracije i peckanja.

Kurkuma pomaže i protiv bora i pogodna je i za dehidriranu i suhu kožu, te kod rozaceje.

Poznato je da usporava starenje kože, stimulira suhu kožu potičući cirkulaciju i pomaže u dužem održavanju zdravog tena.

Zlatna maska Indije

Osnovni sastojak maske su kurkuma i jogurt, no ovisno o tipu kože možete dodati i med, svježe cijeđene sokove, različita biljna ulja, aloe veru ili brašno cjelovitih žitarica. Ako vas zabrinjava žutilo nakon nanošenja maske, nemojte se brinuti, uz pravilnu upotrebu neće ga biti.

Slijede 3 opcije ovisno o tipu kože:

Maska za normalnu , mješovitu i kožu s hiperpigmentacijama:

Sastojci:

pola žličice kurkume
žličica jogurta
par kapi limunovog soka

Postupak:

Pomiješajte sve sastojke i nanesite ih na očišćeno lice, ostavite masku 30 minuta i zatim je isperite. Masku možete nanijeti debljim kistom ako ne želite “zažutiti” ruke. Ne brinite se, ispire se vodom i sapunom.

Maska za masnu i problematičnu kožu:

Sastojci:

pola žličice kurkume
pola žličice tamnog meda (najbolje manuka ili heljda)
par kapi aloe vera gela
žličica sirutke ili jogurta

Postupak:

Pomiješajte sve sastojke i nanesite ih na očišćeno lice, ostavite masku 30 minuta i zatim je isperite.

Maska za suhu ili zrelu kožu

Sastojci:

pola žličice kurkume
žličica jogurta
pola žličice ulja po želji (npr. arganovo, kokosovo, maslinovo, marelica…)

Postupak:

Pomiješajte sve sastojke i nanesite ih na očišćeno lice, ostavite masku 30 minuta i zatim je isperite.

Ostane li vam maske, možete je čuvati u frižideru do druge upotrebe.

Ove maske je preporučljivo koristi svaka 3 dana, kod problematične kože i hiperpigmentacija češće. Mliječni proizvodi u maskama pomažu lakše ispiranje žute boje s kože, potrebno je lice samo dobro umiti s toplom vodom, tonikom ili sapunom.

Hitni recept za smanjivanje i isušivanje prištića

Ovaj recept je najdjelotvorniji kad prištić počinje nastajati.

Pomiješajte malo jabučnog octa i kurkume u pastu i nanesite na prištić. Ostavite oko sat vremena i isperite. Moguća je pojava prolaznog crvenila, zato je najbolje koristiti ovu masku navečer.

Kombinacija jabučnog octa i kurkume djeluje snažno antiseptično i antiupalno, te uništava akne u samom korijenu, a upale se smanjuju gotovo preko noći.

Napomena

Pripravke s kurkumom koristite navečer jer čini kožu osjetljivijom na sunce.

Iako je kurkuma sigurna za upotrebu na koži, podnošljivost pripravaka prvo provjerite na manje vidljivom dijelu kože.

Izvor:haber.ba

0 komentari:

Objavi komentar