četvrtak, 14. svibnja 2015.

TIKVICE POHOVANE U RERNI


Ovim receptom necu izmisliti toplu vodu, ali mozda ce se nekome i svideti..moja porodica obozava ovako spremljene tikvice, jer su krckave i ne napiju se ulja, a bogami..mnogo manje stojim kraj sporeta :).

Sastojci

  tikvice (kolicina po zelji)
  brasno
  jaja
  prezle
  oko 1/2 dcl ulja
  so, kolicina po zelji
Priprema

Tikvice pripremiti kao i za obicno pohovanje, oljustiti, iseci na tanke ploskice, posoliti i ostaviti da puste vodu. Ocediti ih i uvaljati ih u brasno, jaja, prezle. Redjati ih u pleh koji ste blago premazali, cetkicom, uljem, odmah redjati tikvice i na svaku naneti po dve, tri kapi ulja, koliko spadne sa cetkice. Staviti ih u ugrejanu rernu, na 170 stepeni.
Nemojte ih puno prevrtati, ostavite ih da se uhvati korica, samo preokrenite i ostavite ih da se dopeku. To je sve, jako jednostavno i ukusno, narocito zato sto zadrzavaju onu krckavost :).
Patldzan je jos lepsi, ovako pohovan, od tikvica..normalno, moze i bez sira :)!

0 komentari:

Objavi komentar