Recept koji sledi mozete isprobati za veceru ili kao posluzenje ako ocekujete goste, brzo se naprave, najukusnije su dok su jos tople, ali nece smetati ni ako ostanu za kasnije... prijatno!;)))
Sastojci:
350 g brasna, 150 g kuvanog krompira, 20 g kvasca, 1 kasicica soli, 50 g maslaca, 2 zumanca, 1,5 dl mleka
Nadev: 150 g praske sunke, 1,5 dl kisele pavlake, biber, seckani persun
Priprema:
Zamesiti testo od brasna, kuvanog i propasiranog krompira, dodati so, zumanca, maslac, pripremljeni kvasac i toplo mleko. Dok se testo malo odmara, pripremiti nadev: sunku iseckati na sitne kockice, zaciniti biberom, dodati seckano persunovo lisce i pavlaku, te sve dobro izmesati.
Razviti testo debljine 0,5 cm, izrezati pravougaonike 8x4 cm. Na sredinu svakog pravougaonika, po duzini staviti nadev, oblikovati pirosku i odloziti na tanjir, tako uciniti i sa ostalim testom.
Kad smo napravili sve piroske, spustati jednu po jednu u zagrejano ulje i kratko prziti dok lepo ne porumene sa svih strana. Izvaditi na kuhinjski papir da upije visak ulja. Posluziti ih dok su jos tople uz jogurt ili kiselo mleko.
Napomena: piroske se mogu puniti i nekim drugim nadevom po zelji: sirom, mlevenim mesom, pecurkama, povrcem.
0 komentari:
Objavi komentar