utorak, 12. svibnja 2015.

Kolač koji je zapalio internet: Nutella Cheesecake



Recept blogerice Jelene Markote za Nutella cheesecake postao je pravi kulinarski hit. Na Facebooku je podijeljen čak 14.000 puta!

Za pripremu ovog dekadentnog kolača ne treba vam rerna, piše Gastro.hr.

Sastojci (za kalup promjera 16 cm):

Za bazu:

150 g Oreo keksa
40 g Nutelle
40 g rastopljenog maslaca
30 g tostiranih lješnika

Za punjenje:

2 jaja
50 g šećera
250 g mascarponea
60 g krem sira
5 g želatine
80 g Nutelle
40 g tamne čokolade
2 dl šlaga

Čokoladna jaja za dekoraciju.

1. Prvo je potrebno napraviti bazu. U multipraktiku usitnimo keks i tostirane lješnike. Nutellu i maslac otopimo i izmiješamo s keksima i lješncima. Dobro utisnemo u dno kalupa te uzdignemo i prema stranicama. Ostavimo u hladnjaku.

2. U vatrostalnu posudu stavimo 2 jaja i 30 g šećera. Želatin u granulama prelijemo s dvije i po kašike vode i ostavimo da bubri. Jaja postavimo iznad posude s kipućom vodom i miješamo mikserom iznad pare 10 min kuvajući ih na taj način. Skinemo s pare i dodamo mascarpone na sobnoj temperaturi te želatin koju smo rastopili.



3. U jednoj posudi izmiješamo mikserom 60 g krem sira i 20 g šećera. Umiješamo polovnu smjese s jajima. Napravimo šlag i laganim pokretima, pazeći da sačuvamo što više vazduha umiješamo i polovnu šlaga.

4. Rastopimo Nutellu i čokoladu te im dodamo drugu polovinu smjese s jajima. Dodamo i drugu polovinu šlaga pazeći takođe da sačuvamo laganu teksturu.

5. U ranije pripremljen kalup ulijemo prvo smjesu s Nutellom te stavimo 5 min u zamrzivač da se malo stisne da bi nam slojevi ostali razdvojeni. Potom ulijemo bijelu smjesu te stavimo u frižider, najmanje par sati ili preko noći.

6. Ukrasimo po želji.

0 komentari:

Objavi komentar