srijeda, 27. svibnja 2015.

Jednostavno i bez pečenja: Fantastična torta sa tri vrste čokolade


Ljubitelji čokolade,

sledeća torta je kao stvorena za vas:

u njen sastav ulaze čak tri vrste omiljene vam poslastice!

Kremasta, ukusna, fantastična!

Prijatno!

Sastojci

600 ml slatkog vrhnja

150 grama tamne čokolade
200 grama bijele čokolade

200 grama mliječne čokolade

jedna šolja zdrobljenog keksa
tri kašike putera.

Priprema

Rastopite tamnu čokoladu i umiješajte 200 ml slatkog vrhnja. Stavite u frižider na oko sat vremena da se hladi.
U drugoj posudi rastopite bijelu čokoladu s 200 ml slatkog vrhnja i stavite u frižider.
U trećoj posudi rastopite mliječnu čokoladu s 200 ml slatkog vrhnja i takođe ohladite.
Podlogu za tortu pripremite tako što ćete pomiješali zdrobljeni keks s maslacem. Složite na dno kalupa.
Kada su se smjese s čokoladom ohladile izmiksajte ih te redom slažite u kalup.

U smjese možete staviti malo mascarponea da budu kremastije.
Prema želji završite sa šlagom i pospite orasima, keks0m, čokoladnim mrvicama


0 komentari:

Objavi komentar