četvrtak, 21. svibnja 2015.

Imala je 90 kilograma, evo kako se dovela u red!



Američki fitnes model i glumica Dženifer Nikol Li (39) je poslije drugog porođaja imala 90 kilograma i uspijela je da smrša 30, a danas je u Americi zovu fitnes guru. Izdvojili smo viježbe u koje se kune i trikove u ishrani koje primjenjuje i dan-danas.


FIT – Li nikada nije bila pretjerano fizički aktivna, a na svom vjenčanju bila je debeljuca – imala je oko 77 kilograma. Nakon dvije trudnoće njena težina se drastično povećala, pa je poslije porođaja s drugim dijetetom imala ozbiljnih 90 kilograma. Tada je rješila da nešto promjeni, postala je fitnes instruktor i ponijela titulu Mis bikini Amerike.

Superčvrst gluteus

Preskakanje konopca djeluje na mišiće ispod guze, a ujedno to je jedna od najboljih kardioaktivnosti koja se radi brzo. Ako konopac preskačete 10 minuta, potrošićete isti broj kalorija kao tokom 30-minutnog džoginga.
Skačite s obje noge gore-dole na stepeniku. Ova viježba je takođe odlična za donju ložu.
Dodajte čučnjeve s tegovima na ramenima i čučnjeve s udarcem nogom da biste zategli unutrašnju stranu butina.
Zategnute noge

Radite sumo čučnjeve. Ruke možete ili držati pored tijela ili držite teg ispred sebe dok radite čučanj.
Duboki iskorak s okretom zateže noge, ali oblikuje i struk.
Uži struk i kamen trbušnjaci

Lezite na leđa i podižite gornji dio tijela, oslonite se na laktove. Iz tog položaja ispružene noge odižite od poda do visine ugla od približno 45 stepeni.
Lezite na leđa i savijte noge. Stopala su na podu. Pogled je usmeren prema gore. Ispružite ruke ispred sebe i podižite se potiskujući ih što dalje između nogu, pri tome glavu i ramena podižući od poda.
Trikovi u ishrani

Ne izgladnjujte se i jedite kad god vam to tijelo traži, ali kontrolišite porcije i uvek jedite kao kraljica, večerajte kao prosjak.
Dženifer izbjegava složene ugljene hidrate za večeru, a ne jede ih poslije pet poslijepodne. Dakle, nema pirinča, paste, hljeba i slatkog krompira. Umjesto toga, uzmite salatu sa grilovanom ribom ili piletinom.
Proteinski šejkovi su preporučljivi u bilo koje doba dana i oni su vam potrebni da biste dopunili mišiće.
Izravnajte stomak uz pomoć borovnica, grejpfruta, jabuka, jagoda, spanaća i brokolija.
Kada počne sezona bikinija, jedite dosta špargli – od šest do osam struka za ručak i večeru. To je prirodni diuretik.

0 komentari:

Objavi komentar