utorak, 12. svibnja 2015.

Domaći sladoled više vrsta


Sastojci:
Jos jedan prekrasan recept sa Cool pa evo da ga podijelim s vama…..
400 ml vrhnja za slag
5o grama secera
2 kasike instant kafr
1 vanilija secer
2 bjelanjka
5o grama secera
6o grama listica badema(ja sam koristila malo proprzene pa istucane bademe)
5o grama strugane cokolade

Priprema:

Umutiti vrhnje, dodati 5o gr. secera, vaniliju secer i kafu.
Umutiti bjelanjke sa 5o grama secera.
Sastaviti gornju kremu sa umucenim bjelanjcima.
Sastavite bademe i cokoladu. Kalup oblozite papirom za pecenje ili prozirnom folijom. Pospite jedan dio badema i cokolade, stavite polovinu fila, pospite drugim dijelom badema i cokolade, stavite drugi dio fila i odozgo pospite ostatkom badema i cokolade. Ostavite prije sluzenja na par sati u zamrzivacu

0 komentari:

Objavi komentar