utorak, 12. svibnja 2015.

Čokoladne krem šnite za 20 min !!!



Sastojci

Za ganaš:

300 ml slatke pavlake
250 g tamne čokolade
30 g putera

I još:

200 ml slatke pavlake
1 pakovanje Vincinni gotovih kora
3 dl mleka
2 kašike nesquik kakao praha
50 g čokolade
Priprema


Ganaš krem: 300 ml slatke pavlake staviti u šerpicu i zagrejati na umerenoj vatri. Čim počne da vri, skloniti sa vatre, sipati preko izlomljene čokolade, omekšanog putera i mešati dok se ne dobije glatka homogena masa. Staviti 15-20 minuta u frižider da se krem ohladi, zatim ga umutiti.

Umutiti 200 ml slatke pavlake.

3 dl mleka pomešati sa 2 kašike nesquika i natopiti kore.

Filovati kore sledećim redosledom: Kora - ganaš krem - slatka pavlaka - kora - ganaš krem - slatka pavlaka - kora - ganaš krem - čokoladna glazura.

0 komentari:

Objavi komentar