15 jaja
800 gr. secera
3 supene kasike vinskog sirceta
300 gr. cokolade za kuvanje
7 kasika gustina
1 puding od vanile
8 dl mleka
1 margarin od 250 gr.
Priprema:
Umutiti 5 belanaca sa 200 g secera i 1 kasikom vinskog sirceta. Smesu sipati u pleh oblozen papirom za pecenje i peci tj. susiti u reni na 150 stepeni oko 45 minuta.
Napraviti 3 ovakve kore. Kada se ispeku svaka se preliva sa 100 g otopljene cokolade.
Umutiti 15 zumanaca sa 200 gr secera, 7 kasika gustina i 1 pudingom od vanile. Skuvati umucenu smesu sa zumancima u 8 dl mleka. Kada se ohladi dodati 1 umucen margarin.
Postupak filovanja:
kora prelivena cokoladom, fil, kora prelivena cokoladom, fil, kora prelivena cokoladom i fil.
Svaki put kada se kora prelije cokoladom ostaviti da se malo stegne i tek onda staviti fil.
Celu tortu premazati umucenim slagom i ukrasiti po zelji.
izvor:www.domaci.de
0 komentari:
Objavi komentar