Veoma bogat i kremast ukus koji će vas osvojiti pri prvom zalogaju.
SASTOJCI
10 jaja
400 g + 10 kašika šećera
1,5 margarin
400 g šećera u prahu
4 pudinga od vanile
300 g mlevenog keksa
po 200 g čoko-bananica, suvog grožđa i žele-bombona
3 kesice šlaga
PRIPREMA
Umutite 10 belanaca sa 400 g šećera i sušite na 150 stepeni u plehu obloženom papirom za pečenje oko jedan sat.
Fil: Mutite na pari 10 žumanaca s 10 kašika šećera dok se ne zgusne. Zasebno umutite margarin sa 400 g šećera u prahu. Skuvajte pudinge u 1 l mleka, ohladite i sve sjedinite. Podelite fil, pa u jednu polovinu dodajte 300 g mlevenog keksa, a u drugu po 200 g iseckanih čoko-bananica, suvog grožđa i žele-bombona.
Na koru stavite prvo fil s keksom, pa šareni fil i celu tortu premažite šlagom.
0 komentari:
Objavi komentar