nedjelja, 22. ožujka 2015.

NAJMEKŠE BRESKVE


Naslov nimalo ne laže. Proučila sam valjda sve recepte ovdje ali ovo je prvi bez jaja. Kad su gotove tope se u ustima...doslovno.

Sastojci

Tijesto

  čaša mlijeka
  čaša ulja
  čaša šećera
  prašak za pecivo
  vanilin šećer
  oštro brašno prema potrebi


Krema

  0,5 l mlijeka
  4 žlice oštrog brašna
  2,5 žlice šećera
  8 dag čokolade

  orasi (količina prema želji)
  mrvice izdubljenog tijesta
  rum

Priprema

u zdjelu uliti mlijeko. šećer. ulje. vanilin šećer i prašak za pecivo. Izmiješati da se šećer malo rastopi. Postepeno dodavati ostro brašno. Dodavati ga do tog trenutka kada se tijesto prestane lijepiti za prst. Najbolje je miješati kuhačom.
Kada se postigne da se tijesto više ne lijepi za prst zdjelu prekriti krpom i ostaviti sat vremena.
Malom žličicom uzimati male količine tijesta i vlažnim rukama oblikovati malene kuglice, veličine otprilike kao lješnjak. Slagati na lim obložen papirom za pečenje na udaljenosti od 3 cm jer nabubre dok se peku.
Kad se ispeku ostaviti da se ohlade i zatim izdupsti sredinu.

0 komentari:

Objavi komentar