Odlična klasično-neklasična pita sa jabukama, prhka, voćkasta i kremasta, sve najbolje u jednom:)
Prhko tijesto:
450 grama brašna
250 grama maslaca ili margarina
2 žumanjka
1 jaje
120 grama šećera
1 čajna žličica praška za pecivo
Krema:
2 vrećice praška za puding od vanilije
6 žlica šećera
750 ml mlijeka
Nadjev od jabuka:
1 kg jabuka
šećer
2 žlice marmelade (po želji)
Priprema:
1. Od svih sastojaka zamjesite prhko tijesto te ga podjelite na dva dijela.
2. Jedan dio tijesta razvaljajte u protvan veličine 20x30.
3. Naribajte jabuke pa ih malo predinstajte dok ne ispari tekućina, stavite šećera po želji i
1-2 žlice marmelade ako želite (ja sam imala od kruške pa sam stavila).
4. Nadjev stavite po prvom tijestu.
5. Na jabuke stavite kuhani puding pa po njemu drugi dio tijesta. (možete ga razvaljati pa
staviti, naribati ili ovako kao ja izrezati sa kalupom za paprenjake.) Pecite na 180
stupnjeva 40 min.
Izvor:(coolinarika.com)
0 komentari:
Objavi komentar