Autor: Sabina Gradascevic
Sastojci:
250 gr margarina
1 jaje
2 zumanceta
3 kasike kisele pavlake (vrhom pune)
1 prasak za pecivo
oko 500 gr brasna
28 kascica mljevenih oraha
Agda:
800 gr secera
1o dcl vode
3-4 kriske limuna
Priprema:
Umutiti margarin, jaje, zumanca i pavlaku da se dobije fina glatka smjesa. Dodati brasno i prasak za pecivo.
Tjesto treba da se odvoji od ruke.
Smjesu podjeliti na 28 loptica. Od svake loptice napraviti veci krug na rendi i staviti po jednu kascicu mljevenih oraha. Blago zatvotiri hurmasicu sa obadvije strane pa preokrenuti i redati u pleh.
Peci na 200 C dok ne porumene.
Skuhati agdu i zaliti vruce hurmasice sa vrucom agdom.
Prijatno!
Izvor:(tortekolaci.com)
0 komentari:
Objavi komentar