Sastojci:
180 g maslaca
150 g čokolade za kuhanje
6 jaja
100 g šećera
80 g šećera u prahu
1 Vanilin šećer Dolcela
1 Limun šećer Dolcela
150 g Glatkog brašna Podravka
1/2 Praška za pecivo Dolcela
prstohvat soli
1 žlica kakaa (10 g)
50 g mljevenih oraha
150 g jezgri oraha
Za glazuru:
200 g čokolade za kuhanje
40 g maslaca
Priprema:
1. Maslac zagrijte do vrenja, maknite s vatre i dodajte čokoladu natrganu na kockice.
2. Miješajte dok se čokolada ne otopi.
3. Odvojite bjelanjke od žumanjaka i istucite u snijeg.
4. Uz miješanje postepeno dodajte i šećer.
5. Žumanjke i šećer u prahu pjenasto izmiješajte i dodajte vanilin šećer, limun šećer i
pripremljenu čokoladu.
6. Zatim umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, soli, kakaom i mljevenim
orasima.
7. U smjesu lagano umiješajte pripremljene bjelanjke i na kraju jezgru oraha.
8. Smjesu istresite u kalup za kuglof koji ste prethodno dobro premazali maslacem i posuli
brašnom.
9. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C 50-55 minuta.
10.Pečeni kolač malo ohladite i izvadite iz kalupa te ostavite da se ohladi.
11.Pripremite glazuru i prelijte kolač.
Savjet
Koristite veći kalup za kuglof (22 cm).
0 komentari:
Objavi komentar