Ako bolujete od neke infekcije ili ozbiljnije bolesti, možete pojesti po jednu žlicu pet do šest puta kroz dan.
Ovaj ljeviti recept navodno datira iz srednjovekovne Europe, iz jednog samostana.
S vremenom je postao neizostavan dio narodne medicine prema kojoj predstavlja sjajan prirodni antibiotik koji ubija gram-pozitivne i gram-negative bakterije
Također, pripravak ima snažnu antivirusnu i antigljivičnu formulu, poboljšava cirkulaciju krvi i limfe u svim dijelovima tijela, a uspješan je lijek protiv gljivice candide.
Prema narodnim pričama, mnogima je pomogao u izlječenju raznih virusnik, parazitskih, bakterijskih i gljivičnih infekcija, a tajna se krije u domaćim, prirodnim sastojcima.
Sastojci:
700 ml svježeg jabukova octa
¼ šalice usitnjenog češnjaka
¼ šalice usitnjenog luka
2 svježe ljute paprike
¼ šalice naribanog đumbira
2 žličice naribanog hrena
2 žličice kurkume u prahu ili 2 komada korjena kurkume
700 ml svježeg jabukova octa
¼ šalice usitnjenog češnjaka
¼ šalice usitnjenog luka
2 svježe ljute paprike
¼ šalice naribanog đumbira
2 žličice naribanog hrena
2 žličice kurkume u prahu ili 2 komada korjena kurkume
Priprema:
U većoj posudi pomiješajte sve sastojke osim octa pa ih prebacite u staklenku. Pazite da se 2/3 staklenke sastoji od suhih sastojaka, a ostatak popunite jabučnim octom. Staklenku potom dobro zatvorite pa protresite da se sastojci i ocat prožmu. Čuvajte pripravak na suhom i hladnom mjestu dva tjedna, nekoliko puta dnevno promućkajte staklenku pa nakon dva tjedna pripravak izgnječite i procijedite kroz gustu gazu. Nakon što to učinite, slobodno ga čuvajte na sobnoj temperaturi.
U većoj posudi pomiješajte sve sastojke osim octa pa ih prebacite u staklenku. Pazite da se 2/3 staklenke sastoji od suhih sastojaka, a ostatak popunite jabučnim octom. Staklenku potom dobro zatvorite pa protresite da se sastojci i ocat prožmu. Čuvajte pripravak na suhom i hladnom mjestu dva tjedna, nekoliko puta dnevno promućkajte staklenku pa nakon dva tjedna pripravak izgnječite i procijedite kroz gustu gazu. Nakon što to učinite, slobodno ga čuvajte na sobnoj temperaturi.
Doziranje:
Pojedite jednu žlicu pripravka svaki dan kako biste pobijedili loše bakterije u tijelu i ojačali imunitet, a možete ga koristiti i kao dodatak jelima, poput priloga. Postupno pojačavajte količinu tako da najviše u danu upotrijebite jednu šalicu pripravka. Ako bolujete od neke infekcije ili ozbiljnije bolesti, možete pojesti po jednu žlicu pet do šest puta kroz dan.
Pojedite jednu žlicu pripravka svaki dan kako biste pobijedili loše bakterije u tijelu i ojačali imunitet, a možete ga koristiti i kao dodatak jelima, poput priloga. Postupno pojačavajte količinu tako da najviše u danu upotrijebite jednu šalicu pripravka. Ako bolujete od neke infekcije ili ozbiljnije bolesti, možete pojesti po jednu žlicu pet do šest puta kroz dan.
Izvor: dnevno.hr
0 komentari:
Objavi komentar