Sastojci
1 pakovanje gotovog rolata (400 gr.)
3 kesice zelatina
4 kom zumance
200 gr secera
250 mll mlijeka
1 kom limun(sok)
200 mll mlijeka
2 kesice slag pjene
200 gr neutralne pavlake
750 gr "speisequarka"-mladog sira
50 gr secera u prahu
2 kasike kakao praha
Priprema
1. Prvo potopiti zelatin u malo vode (6 kasika)i ostaviti da odstoji dok pripemimo sledece
2. 250 mll mlijeka ,200 gr secera i 4 zumanceta staviti u manju serpu da prokuvaju uz
stalno mijesanje .Kad prokuva skloniti sa sporeta i dodati zelatin koji je potopljen u
vodi i sve to izmijesati dobro pa ostavit na hladno mjesto da se hladi
3. Dok se hladi prvi dio krema uzimamo 200 mll mlijeka 200 gr neutralne pavlake i
umutimo mikserom sa 2 pakovanja slag pjene .Dobro umucenoj pjeni dodati 750 gr
mladog sira i sok od limuna pomijesati sve skupa kasikom i staviti u frizider
4. rolat isjeci na tanje kolutove pa sa njima obloziti zidove kalupa za tortu kao i dno
kalupa
5. do tada se prvi dio krema vec prohladio (ne mora da bude skroz hladan -samo da ne
bude vreo) i sad sastavimo obadva djela krema , kuvani i sa sirom i slagom.Izmijesati
kasikom da se sjedine mase pa podjeliti na dva dijela u jedan dio dodati 2 kasike kakao
praha.Sad sa kutlacom sipamo u sredinu kalupa preko rolata naizmjenicno crni krem
-bijeli krem dok ne potrosimo svu masu .Ostaviti ufrizider da se hladi.
Posluživanje
I ja sam kao na slici koristila cokoadne stapice za dekoraciju a vi mozete po svom izboru to
uraditi
0 komentari:
Objavi komentar