Sastojci
Potrebno je:
600 g petit beure keksa
Za fil od malina:
1 kg malina (koristim zamrznute)
10 kašika šećera
1 dl vode
2 pudinga od maline
Za fil 2:
600 g kisele pavlake
5 kašika šećera
2 kesice vanilin šećera
Za premazivanje kolača:
200 g šlag krema u prahu
3 dl mleka ili gazirane vode
Priprema
Kocke imaju 3 reda keksa, u svaki red ide po 200 gr keksa. Pripremiti fil od malina. U posudu staviti maline i 10 kašika šećera. Kuvati dok se šećer ne istopi. Pomešati puding sa 1 dcl vode, dodati u maline i kuvati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.
Fil 2: U posudu staviti kiselu pavlaku, vanilu i šećer. Da stane 5 minuta, povremeni mešati varjačom da se šećer istopi.
Na tacnu staviti red keksa (ne treba ga natapati ničim, jer će od fila od kisele pavlake omekšati), pa red mlakog fila od malina. (mlak fil od malina, jer se bolje maže, pa ostaviti namazan da se malo ohladi pa mazati fil od kisele pavlake). Preko fila od malina ide red fila sa kiselom pavlakom, red keksa, maline, kisela pavlaka, keks i na vrhu maline.
Umutiti 200 g šlag krema sa mlekom i premazati kolač. Ukrasiti kocke. U 1 dl soka od malina kuvati 1 kašičicu gustina. Kad se zgusne i prohladi išarati kolač. Ostaviti da se dobro ohladi, keks omekša i seći na kocke.
0 komentari:
Objavi komentar