Većina ljudi koru od lubenice baca u kontejner nakon što su završili sa sočnim delom, ne znajući da je upravo kora najzdraviji deo ovog sočnog povrća
I dok uživamo u sočnoj lubenici, najčešće se zaustavljamo na kori. Međutim, u tome grešimo jer ne iskorišćavamo sva lekovita svojstva ovog povrća.
pročitaj još
U ovom delu lubenice ima vitamina B i C, pa ove materije, umesto u našem organizmu, često završe u kanti za smeće.
Pored ovih vitamina, kako pokazuju naučna istraživanja, kora lubenice sadrži i veliku količinu citrulina, aminokiseline koja je veoma zdrava. Citrulin se pretvara u arginin, koji je veoma značajan za zdravlje srca i cirkulaciju.
Koru lubenice, nakon što ste je dobro oprali, možete samleti u blenderu i dodati svojim omiljenim zdravim napicima.
(Telegraf.rs / StvarUkusa)
0 komentari:
Objavi komentar