utorak, 19. svibnja 2015.

ZAPEČENE TIKVICE


Tikvice zapečene sa maslacem, vrhnjem, jajima, malo bijelog luka i začina! Brzo, fino, ukusno.

Sastojci

3 manje tikvice
50gr maslaca
100gr vrhnja
2 jajeta
1 češanj bijelog luka
kašičica vegeta, crvena paprika, so, biber..

Priprema

1.
Tikvice oguliti, narezati na ploške, posoliti i ostaviti da odstoje i puste vodu.
2.
Viljuškom izgnječiti maslac, dodati mu vrhnje i jaja, bijeli luk i umutiti sve zajedno.
3.
Tikvice iscijediti i istresti u vatrostalnu posudu, preliti ih vrhnjem i jajima, promješati i odozgo posuti sa “prstohvatom” vegete, crvene mljevene paprike i bibera.

4.
Peći u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko pola sata….
Prijatno!
Posluživanje

Poslužiti kao toplo predjelo ili kao prilog uz meso.



www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar