četvrtak, 21. svibnja 2015.

VOĆNI UŽITAK


 ...kremasto, lagano, voćno…

Sastojci

Biskvit

 8 bjelanjaka
 8 kašika šećera
 8 kašika brašna
 i još 2 dl vrućeg mlijeka
Krema

 8 žumanjaka
 8 kašika šećera
 5 kašika oštrog brašna

 5 dl mlijeka
 2 vanilij šećera
 250 gr margarina
 500 gr jagoda
 3 šlag pjene

Priprema

Umutiti bjelanca sa šećerom i dodati brašno. Lagano izmješati, i izliti u pleh obložen papirom za pečenje da se peče 20 minuta na 180 C. Ohladiti biskvit, odlijepiti papir i preliti vrućim mlijekom.
Umutiti žumanjce sa šećerom, dodati brašno i 1 dl mlijeka i dobro izmješati. Preostalo mlijeko staviti da prokuha zajedno sa vanilij šećerom, te dodati pripremljena žumanjca i napraviti puding. U mlaku kremu dodati margarin i dobro umutiti.

Šlag napraviti prema uputi proizvođača.
Redati kora, krema, u kremu ugusto utisnuti jagode, i na kraju šlag.
Uživajte!!!!!

0 komentari:

Objavi komentar