Sastojci
Za koru:
10 belanaca
15 kašika šećera
2 kašike sirćeta
Za fil:
1 l mleka
10 kašika šećera
15 kašika brašna
10 žumanca
1 kesica instant kafe
100 g pečenih mlevenih lešnika
250 g margarina
Za ukrašavanje:
250 g šlaga
2,5 dl mineralne vode
Priprema
Umutiti dobro belanca sa šećerom dok se sav šećer ne istopi i na kraju dodati 2 kašike sirćeta. Koru sušiti 2 sata na 100 stepeni. Ne vaditi iz rerne dok se u istoj ne ohladi.
Umutiti žumanca sa malo mleka i brašnom. Ostatak mleka staviti da se kuva zajedno sa šećerom. U provrilo dodati umućenu smesu i mešati non-stop da ne zagori. Ohlađen fil pomešati sa margarinom i podeliti na dva dela. U jedan deo umešati kesicu kafe, a u drugi lešnike.
Filovati koru prvo filom sa lešnicima, pa filom sa kafom i na kraju tortu premazati umućenim šlagom po želji. Seći na kocke i služiti... Prijatno!
Savet:
Kremaste i osvežavajuće...
Za što je mineralna voda koja je navedena u sastojcima? !?!
OdgovoriIzbriši