Sastojci
2-3 krumpira
2 rajčice
1 srednja tikvica
2 dcl vrhnja za kuhanje
1 jaje
50 ml mlijeka
sol, papar
50 g naribanog sira
1 žlica parmezana
1 žlica krušnih mrvica
malo maslaca
Priprema
1. Krumpire ogulite, narežite na tanke ploške i skuhajte. Pazite da ih ne prekuhate.
2. Tikvice i rajčice također narežite na tanke ploške i posolite. Pazite da vam povrće bude
istih dimenzija kad ga narežete jer će tako ljepše izgledati.
3. Uzmite plitku vatrostalnu posudu i nauljite je. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
4. Narezano povrće i skuhane krumpire slažite u slojevima tako da se međusobno
prekrivaju poput ljuskica ili kao crijep (krumpir-tikvica-rajčica-krumpir...) Time ćete
dobiti veću površinu zapečene korice.
5. Jaje umutite pjenjačom, dodajte mlijeko, vrhnje i začine te sve dobro sjedinite.
Prelijte umak ravnomjerno po povrću, te pospite naribanim sirom.
6. Pomiješajte žlicu parmezana i žlicu krušnih mrvica, te pospite po povrću. Maslac
narežite na listiće te rasporedite po površini povrća.
7. Pecite 20-ak minuta, odnosno do zlatnožute boje.
8. Poslužite kao samostalan obrok uz salatu, ili kao prilog mesu.
Posluživanje
Ja sam pravila u okrugloj posudi 26 cm, slagala sam povrće u krug. A u
pravokutnoj-kvadratnoj posudi slažite povrće okomito. * Ovaj recept je pobijedio u
Dukatovom kreativnom natječaju :)
0 komentari:
Objavi komentar