utorak, 19. svibnja 2015.

DOMAĆE LEPINJE BOLJE NEGO U PEKARI PEČENE ZA 10 MINUTA


Budite sam svoj majstor i oduševite svoje nepce domaćim lepinjicama. Poslužite ih uz ćevape ili kao savršeno pecivo za sendvič.


Sastojci

600 gr brašna
300 ml vode
6 kašika ulja
1 kašika šećera
1 kašičica soli
1 kvasac


Način pripreme

U mlakoj vodi otopite kvasac sa šećerom i ostavite da nadođe.
Brašno pomiješajte sa soli, pa dodajte vodu sa kvascem i ulje pa umijesite glatko tijesto.
Ostavite da nadođe pola sata pa rasporedite u šest loptica.
Ostavite da nadođu pola sata pa razvucite na ½ cm debljine.
Ostavite ih da odstoje 15 minuta pa pecite u rerni zagrijanoj na 250 stepeni 10 minuta.

0 komentari:

Objavi komentar