četvrtak, 7. siječnja 2016.

DAMSKI POLJUBCI OD ČOKOLADE TAKO UKUSNI DA DECA TRAŽE DA IH PRAVIM SVAKI DAN


Prelepi kolacici , jako ukusni, prhki i mirisljavi


Sastojci
150gr mekog brašna
100gr šećera
150gr mljevenih lješnjaka
150gr maslaca
20gr gorkog kakaa
30gr tamne čokolade
30gr mliječne čokolade

Priprema
1.
Lješnjake lagano popržite na suhoj tavi. Kad se malo prohlade, ogulite im tamnu kožicu (možete ih staviti u kuhinjsku krpu, pa ‘izribati’). Kad se skroz ohlade, sameljite.
2.
U veću zdjelu ili na radnu površinu prosijite brašno s kakaom. Dodajte šećer i samljevene lješnjake. Na kraju dodajte komadiće maslaca sobne temperature.
3.
Umijesite tijesto. Počnite gnječeći maslac i trljajući ga u brašno. Ako vam se ljepi za ruke dodajte još žlicu brašna. Ne mijesite previše! Čim se stvori kugla, prestanite!
4.
Zamotajte tijesto u prozirnu foliju i stavite u frižider na najmanje sat vremena.
5.
Izvadite tijesto iz frižidera i ostavite na sobnoj temperaturi pet minuta (u suprotnom će biti pretvrdo). Kidajte komadiće tijesta i pravite kuglice. (Vagala sam svaku kuglicu kako bi bile jednake veličine – 7gr.)
6.

Kuglice slažite na pleh prekriven pek papirom. Ostavite par centimetara razmaka među njima. Kad ‘napunite’ pleh stavite ga petnaestak minuta u frižider (maslac u kuglicama će se na taj način malo stvrdnuti).
7.
Izvadite pleh s kuglicama iz frižidera i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite na 170 stupnjeva 15-16 minuta.
8.
Izvadite kuglice (koje će se pretvoriti u polutke) i ostavite u plehu nekoliko minuta. Nakon toga ih preselite na rešetke kako bi se skroz ohladile.
9.
U međuvremenu rastopite tamnu i mliječnu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Nek se malo ohladi, ali ne stvrdne!
10.
Rastopljenom čokoladom spajajte po dvije polutke. Ostavite ih da se potpuno ohlade, a čokolada stvrdne.
Posluživanje
Možete ih staviti u papirnate košarice. Čuvajte u limenoj kutiji.

0 komentari:

Objavi komentar