četvrtak, 12. studenoga 2015.

TORTA ČOKOLADNO SRCULENCE


Sastojci

KORA:
4 jaja
4kašika šećera
4kašika Pšenično glatko brašno Podravka
1velika kašika kakaa u prahu Dolcela
1/2kesice Prašak za pecivo Docela
2kašike ulja
2kašike hladnog mleka

FIL:
1l. mleka 150 g prah šećera
4kesice Pudinga vanilin Dolcela
8kašika šećera
150g. margarina ili putera
100g. bele linolade(ili bele čokolade)
100g. 100g crne čokolade
150g. Šećera u prahu Dolcela

ZA ČOKOLADNA SRCULENCA:
125g. brašna
125g. jogurta
100g. šećera
100g. 100g crne čokolade
50g. margarina ili putera
1kašika kakaa u prahu Dolcela
1/2kesice Prašak za pecivo Docela
1 jaja

I JOŠ:
3-4kašika džema od šljiva

Priprema
1. Umutiti jaja sa šećerom pa dodati i brašno, pecivo, kakao, ulje i mleko. Koru peći u
većem plehu 35X35 cm...oko 10 minuta, na 180 C. Pripremiti i kalup za torticu koji
treba obložiti folijom.
2. Koru ohlađenu iseći na trake (koje su veličine kao i kalup u kome slažemo tortu).
3. Za čokoladna srca umutiti jaje sa šećerom pa dodati čokoladu koju treba na pari
istopiti zajedno sa puterom...lagano izmešati pa dodati i jogurt kakao i brašno u kome
smo dodali pecivo. Sipati dobijeno testo u kalupe u obliku srca i peći na 180 C oko 10-15
minuta. Zatim ispečena srca dobro ohladiti pa manjim kalupom u obliku srca vaditi
www.coolinarika.com
TORTA ČOKOLADNO SRCULENCE
sredinu.
4. Fil: Staviti mleko da provri (odvojiti nekoliko kašika hladnog mleka da bi razmutili
puding), pa u provrelo mleko sipati razmućeni puding sa šećerom. Puding skuvati dok se
ne zgusne. Ohladiti puding. Umutiti penasto puter sa šećerom u prahu pa dodati
ohlađeni puding. Dobijeni fil podeliti na dva dela, pa u jedan deo dodati istopljenu belu
čokoladu ili beli krem...
5. ..a u drugi deo dodati istopljenu crnu čokoladu.
6. Filovati: Obloženi kalup sa isečenom korom premazati belim filom.
7. Čokoladna srca (u šupljini) puniti belim filom i...
8. ..ređati u kalup.
9. Kada su medena srca poredjana nafilovana u kalup...premazati ih sa belim filom...
10. ..pa sa džemom od šljiva. Odozgo sipati crni fil. Preko fila staviti oblandicu (iseći u
veličini kalupa) ili poređati neki keks. Torticu staviti u frižider da se filovi stegnu, a
posle 2 sata torticu izručiti na tacnu.
11. Filovati po želji..Ja sam istopila čokoladu sa 3 kašike ulja i kockicom putera pa sam
kašikom sipala po pripremljenoj foliji u obliku saća (moja deca je zovu pucketava
folija).
12. Pa kada se čokolada stegne polako je prilepiti na tortu i foliju odlepiti....ostaje pravo
saće...

0 komentari:

Objavi komentar