Sastojci
Testo:
1 kg brašna
1 kocka kvasca
2 dl mleka
200 g šećera
1 kesica praška za pecivo
200 g margarina
2 jajeta
2 dl jogurta
Fil I mak:
200 g maka
3 kašike griza
15 kašika šećera
250 ml mleka
Fil II orasi:
300 g oraha
1 kašičica muskantnog oraščića
1 kesica valil šećer
15 kašika šećera
200 ml mleka
Za premazivanje:
1 jaje
Priprema
1
Kvasac izdrobiti, staviti malo šećera i preliti toplim mlekom pa ostaviti da nadodje. Brašno pomešati sa praškom za pecivo, izrendati margarin, dodati jaja, šećer, jogurt i uskisli kvasac, pa zamesiti testo. Umešeno testo podeliti na 4 lopte i ostaviti da duplo naraste.
2
Kada je testo spremno svaku loptu posebno razvući oklagijom i premazati filom, zatim urolati i staviti u tepsiju u kojoj će se peći. (Dve lopte premazati filom od maka, a dve sa filom od oraha) Zamotane štrudle premazati umućenim jajetom. Ostaviti štrudle da odmore 30 minuta i onda ih peći na 200C oko 45 minuta.
0 komentari:
Objavi komentar